Egy tegnapi hír az MTI-től "Székhelyi ügy - Leváltották az egri kulturális bizottság elnökét"

 

Igazából, ha ez egy valódi kabarénak szánt történet lenne, talán még egy jót mulathatnánk is rajta. De nem az!

 

Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy egy médiahírből lett félreértelmezett (félreértelmeztetett) kijelentés mekkora hatást tud gyakorolni a gyűlölettel telített emberi természetre. 

A történet még a múlt évben kezdődött Egerben. Bizonyos önkormányzati felelős beosztású emberek felhívták a figyelmét a városi kulturáért felelős egyik szervezetnek (Művészetek Háza Nonprofit Kft.), hogy vannak számukra és állítólag a város lakossága számára nem kívánatos személyek. Ebben a felsorolásban szerepelt Székhelyi József színművész is. Ez ugyebár még senkit sem érdekelt, de idén a stop.hu portál birtokába került a kulturális bizottsági hangfelvétel, amelyen az ülés egyik résztvevője kijelentette, hogy Székhelyi Józsefet nem kellett volna a listára tenni azért, "mert mindenki azt mondja, hogy Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó". Mivel a zsidó szó ismét elhangzott Magyarországon és a médiában semmi más nem jelent meg, csak az, hogy "Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó" ezért a MAZSIHISZ, az izraeli nagykövetség, az LMP valamint a teljes balliberális közösség egyből fejek hullását szerették volna látni. Teszem hozzá, hogy egykük sem vette a fáradtságot, hogy a szövegkörnyezet megvizsgálja. Ekkor a teljes egri városvezetés, szintén a vizsgálat előtt, körberohanta ezt a nagy tiszteletnek örvendő közösséget - akikről ugye tudjuk, hogy csak és kizárólag az ország érdekeit nézik és soha egyetlen kijelentést nem tettek még az ország, a magyar nép, vagy nemzet ellen - és biztosította őket, hogy Egerben bizony nincs sem kirekesztés, sem antiszemitizmus és bármi is történt, akár kell, akár nem mi elzarándokolunk ha kell a világ végére is, hogy bűnbocsánatot kapjunk tőlük. A fejek hullását azonban végre kellett hajtani, tehát felkérték az LMP vezetésű pénzügyi-ügyrendi bizottságot, hogy ugyan vizsgálják már ki mi is történt. Akik egy egész napi vizsgálattal meghozták a döntést. A bizottság elnöke bűnös! Tehát a polgármester leváltotta az elnöki posztról, valamint a bizottságból is kizárta. 

 Azzal teljesen egyetértek, hogy egy önkormányzat nem készíthet listát arról, hogy ki az, akit meghívhat egy önkormányzati cég a városba. Ne legyünk álszentek, tudjuk, hogy ez így működik mindenhol, csak máshol okosabbak és nem egy közös gyűlésen intézik el ezeket a listákat. Azt is értem, hogy emiatt valakinek bűnhődni kellett, mert azért azt bizonyítani kell, hogy ilyen márpedig nem létezhet. Az viszont teljesen érthetetlen számomra, hogy az aki az utasítást adta az még mindig a bizottságban van. Meg sem vizsgálták, mondván, hogy ő az ülésen nem vett részt. Tehát továbbra is ott tartunk, hogy az, hogy valaki kizár bizonyos személyeket a városból, az nem érdekel senkit. Az, hogy ezen a listán több más, valószínűsíthetően nem zsidó ember is szerepelt, az szintén. De az, hogy valaki kimondta a zsidó szót az ülésen az felháborító. És akkor itt jön elő még két probléma az ítélettel kapcsolatban. Ha figyelmesen elolvassuk a teljes mondatot, nem kell nyelvésznek lennünk ahhoz, hogy értelmezzük a felszólaló Székhelyi mellett foglalt állást, teljesen jóhiszeműen védve őt. De ezt ugye ügyesen el kell hallgatni, mert akkor nem tudjuk a globális lelkiismeret furdalást előhozni a magyarokból. Illetve ha mégis úgy érzi valaki, hogy a szó kimondása akkora probléma volt, akkor aki ezt kimondta, azt miért nem nevezik meg sehol és miért nem kapja meg a méltó büntetését.

Mellékesen megjegyzem, hogy az szintén nem merült fel senkiben, hogy esetleg Székhelyi Józsefet nem SZDSZ-es pártolása, vagy zsidósága miatt, hanem magyar ellenessége miatt nem látják szívesen a városban. Ugyanis volt egy híres himnusz átköltése, amit akkor természetesen az ajvékoló csapat nem arra hegyezett ki, hogy a "művész" úr megsértette az összes magyar érzelmű embert a himnusz kigúnyolásával. Nem, szerintük akkor is, csak és kizárólag Orbán Viktor megsértése volt a problémája mindenkinek. Abból is lett feljelentés, de természetesen az helyénvaló, hogy egy színházigazgató ott, akkor és úgy gúnyolhat ki egy nemzetet, ahogy akar.

 

Jelen pillanatban azért mégis sikerült vidámságot kihozni ebből a történetből. Valószínűleg a Wiesenthal központban most jót mulatnak, hogy ismét lecsaptak az antiszemitizmus egyik erős bástyájára és ismét elhitethetik a magyar nemzettel, hogy ők ott Európa közepén, azért még mindig egy kirekesztő antiszemita nemzet, amiért továbbra is bűnhődni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://vajacska.blog.hu/api/trackback/id/tr274542736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása