Nem lehetne, hogy ma Magyarországon alanyi jogon kiutalnak mindenkinek – ízlés szerint – három feles pálinkát. Se többet, se kevesebbet. És miután azt egyszerre mindenki elfogyasztotta, a jóleső spicces állapotban átgondolja a társadalom, hogy igazából mit is szeretne és az mennyire lesz jó az egész országnak, amennyiben teljesül! Ha ez megtörtént kiválszthatnánk a legjobbat és azt támogathatnánk együtt.

A gyomrom fordul fel attól ami ma a médiában folyik és ezáltal meghatározza az egyes emberek véleményét. Az egyik oldal fröcsög, hogy Orbán Viktor és a csürhéje egy hazaáruló szemét banda. Csak ma kb. 50 bejegyzést olvastam ismerőseimtől, ahogy kárörvendenek azon, hogy a nyugat nem nézi jó szemmel Viktor tevékenységét, vagyis a hazánkat. A másik oldal szerint a „mi Viktorunk“ egy szent és csak így tovább! Továbbra is szarjon le mindent és mindenkit. Sehol nem látom azt, hogy akár csak egy percre is, elgondolkozna azon valaki, hogy egyik sem jobb, mint a másik.

 Igen a mai magyar kormány diktatórikus eszközökkel próbál meg egy áldemokratikus országot vezetni. Törvényeket, rendeleteket alkotnak a semmiből, mindenféle szakmai átgondolás nélkül, amiket néhány esetben visszahívnak, módosítanak, de lényegi változás nélkül újra megszavaznak. Azokat pedig amelyeket átgondolnak kizárólag egy cél vezet, megfelelni a saját holdudvaruk elvárásának. Ahogy eddig minden kormányváltás a „rendszerváltás“ óta a 2010-es is a barátok pozícióba helyezésével kezdődött. Ezzel még személy szerint nem is lenne bajom, ha szakmai alapon történne. Az is, ugyan gyomorforgató, de működőképes lehetne, ahogy az ellenzéki pártokkal viselkednek. Nem vitatnak meg az ég világon semmit, az ellenzéki véleményeket lesöprik az asztalról, majd amennyiben számukra mégis elfogadható lenne, akkor másnap beadja ugyanazt az indítványt, javaslatot egy kormánypárti képviselő és mint sajátjukat, megszavazzák és ünneplik. Rengeteg törvényjavaslat csak azért nem kerül tárgyalásra, mert azt nem ők nyújtották be.

 Mindannyian emlékszünk arra, hogy a 2010-es választások előtt programja ugyan nem volt a FIDESZ-nek (mielőtt bárki billentyűzetet ragadna, volt ugyan egy programnak nevezett 95 oldalas kiadvány, de az inkább csak egy felületes vázlat volt, valamint az előző kormány gyalázása két héttel a választások előtt), ígérete annál több, amiből a mai napig nem teljesültek a legfontosabbak.

 Nézzük mik is voltak ezek:

·          1 millió új munkahely

·          3500 új rendőr szolgálatba állítása és egyben a közrend helyreállítása

·          az IMF hitel újratárgyalása

·          a hazai vállakozások  segítése, felvirágoztatása

·          az egészségügy rendberakása, az orvosok, ápolók itthon tartása

·          a lakáshitelek miatt bajbajutottak megsegítése

·          korrupció visszaszorítása

·          az előző kormány vezetőinek elszámoltatása

·          a gazdaság talpraállítása

 

A lista természetesen nem teljes, de nem szeretnék senkit felesleges információval untatni, mert aki szükségét érzi a pontos tételeknek, az a mai napig megtalálja a FIDESZ honlapján. (Nem is értem miért nem veszik le onnan).

 Azt hiszem mindenkinek ismerősek ezek a pontok. Nem feltétlenül az előző választások miatt, hanem azért, mert az elmúlt 6 parlamenti választás kampányidőszakában semmi más nem hangzott el a különböző pártok részéről és a választók mindig megették ezeket és elhitték, hogy ez lesz az igazi változás. Mindenki megígért mindent és mostanra mégis sikerült a bányászbéka segge alá kerülnie hazánknak.

 Köszönhető ez mindenkinek aki eddig kormányon volt beleértve az MDF-et, hogy mindenáron vissza akarta adni azt a hitelt, amit a nyugati országok bankjai azért nyújtottak, hogy a Szovjetunió csatlósállamait gyengítsék általa, így megtörjön a keleti blokk egysége (és hozzáteszem, hogy a rendszerváltásig kb. nyolcszorosan fizettünk meg, valahogy mégis nagyobb összeget adott át az MSZMP, mint amit felvettünk). Hogy elkezdte a privatizálást, a kárpótlást, amit négy évvel később az MSZP tökéletesre fejlesztett, abból a szempontból, hogy mindent kiárusított az országban. Majd jött egy Orbán Viktor, akinek talán már hinni tudtak az emberek, hogy tényleg rendet rak az országban, mert ő már egy más generáció. Arról feledkeztünk meg ismét, hogy ma Magyarországot nem a Parlamentből irányítják, hanem Washingtonból, Brüsszelből, Tel-Avivból. Két választása volt, vagy szembemegy a nyugattal, de elbukik, vagy ő is lefekszik nekik és ezáltal mi még mindig várhatunk a rendszerváltásra. Sajnos ez utóbbit választotta, ahogy a következő 8 év MSZP-SZDSZ kormányzása szintén nem tudta félretenni a mérhetetlen hatalomvágyat. Ismét megkeresték az IMF-et, a nagy segítő kezet, ami semmi mást nem tesz megalakulása óta, csak országokat eladósít, hogy utána gyakorolja a hatalmát rajta. Lehet, hogy tévedek, de valaki mondhatna legalább egyetlen IMF-es sikertörténetet, ahol az adott ország ennek a kéznek a segítségével kilábalt volna hosszútávon a bajból.

40 év kommunista rablás után az elmúlt 22 évet az egyéni érdekeiknek szolgálták ki kormányaink. Nem tettek semmit a közös ügyekért, a hazánkért. A mezőgazdaságot tönkretették, a keleti országokkal a kapcsolatainkat szintén, a nyugatiakkal állításuk szerint kialakítottak egy jó viszonyt, de ezt szerintem még ők sem hiszik el. Az, hogy most ott tart az ország ahol, azt még egy nagyon fontos tényezőnek köszönhetjük. Ez pedig az államadósság. Senki nem tudja mennyi a pontos összege, senki nem tudja kitől, mikor lettek felvéve, milyen feltételekkel. Senki nem tudja azt sem, hogy ebből mennyi lett visszafizetve. (Ezt is megköszönném, ha valaki tényszerű pontos adatokat tudna nyújtani mondjuk az 1970-től napjainkig felvett és visszafizetett hitelekről) Egy dolgot tudunk csak 22 éve, hogy sajnos nem tud tenni semmit az ország a fejlődés érdekében, mert nem vagyunk elég erősek és a hatalmas tartozásainkat vissza kell fizetni,és ezért úgy kell lenni mindennek, ahogy azt mások diktálják. Miről is szól egy hitel? Alapvetően arról, hogy X mennyiségű pénz bekerül az országba valahonnan, amit kamatokkal megemelve ismét visszafizetünk. Na most a probléma ott van, hogy az elmúlt évtizedek gazdálkodása nem tudta kitermelni ezt a kamatot, ami miatt a hitelt adó csoportok az országot folyamatosan magasabb kamatú hitelek felvételére kényszerítették. Miért nem gondol senki arra a megoldásra, hogy a Nemzeti Bank kiad a hitellel megegyező értékű pénzt, amiből visszafizetjük az adósságot és pontot teszünk az ügy végére.

Mielőtt bárki letámadna, egyrészt ez nem ennyire egyszerű, de kivitelezhető. A másik dolog, ami szerintem mindenki fejében elsőre megfogalmazódik, hogy amennyiben pénzt ad ki a Nemzeti Bank az egyből megemeli az infláció mértékét. Gyorsan megkérdezném viszont, hogy a nyugati hitelekre mennyivel van nagyobb fedezete az országnak, mint a saját magunk által kiadott pénzre? A hitelre a fedezet semmi más mint az újabb hitel a roszabb feltételekkel. Az hitel, a kinyomtatott pénz és az infláció semmi más mint könyvelési tétel. A saját forintra viszont nem kell kamatot fizetni, és azt a mennyiségű pénzt, amit kamatokkal együtt a nyugati bankoknak adnánk, azt kamat nélkül egyszerűen kivonjuk a forgalomból, tehát a pénzügyi rendszerünk helyreállna.

Mi következne abból, ha ezt meglépné a magyar kormány? Azonkívül, hogy a TV2, meg az RTL-Klub itthon, és a különböző nyugati hírcsatornák Európa „civilizáltabb” felén borzalmasan elkezdenének ajvékolni, hogy ezt így nem lehet csinálni, azon kívül nem sok negatívum. Hosszútávon semmiképp.

Lehet, hogy nem akarnának több hitelt adni a nyugati bankok? Lehet, hogy azonnal kizárnának minket az EU-ból, ami valószínűleg amúgy is az utolsókat rúgja? Lehet, hogy nem kéne folyamatosan aszerint táncolnunk, ahogy mások elvárják tőlünk? Igen ez mind lehet, az is lehet, hogy az első 5-10 év borzalmasan nehéz lenne, de 22 éve azt hallgatjuk egymástól, hogy innen már nincs lejjebb és ezt már nem fogjuk kibírni. Mégis itt vagyunk és húzzuk az igát.

Viszont lehet, hogy ki tudnánk söpörni ezt a csürhét aki semmi mást nem tesz csak a nyakunkon élősködik, lehet hogy talpra tudjuk állítani a mezőgazdaságot, nem kell importálnunk cukrot, tejet, húst, zöldséget, gyümölcsöt. Lehet, hogy nem lesz McDonaldsunk, de azok a nyugati cégek akik tényleg hozzátesznek a magyar javakhoz azáltal, hogy itt vannak, azok itt lennének utána is mert őket lehetne támogatásokkal itt tartani. Lehet, hogy nem azt kéne néznünk, hogy melyek azok az országok akivel a nyugat enged minket kapcsolatot építeni, hanem azt tudnánk keresni, hogy kikkel lehet eredményes gazdasági kapcsolatot létesíteni. Oroszország és Kína tárt karokkal várna minket, már csak azért is mert ezáltal borsot törhetne az EU és Amerika orra alá. Vásárolhatnánk olajat akár tőlük, akár Irántól. Végre a történelemben oly sok év után ismét önállóan hozhatnánk döntéseket saját magunkról, a jövőnkről.

Ezt tekinthetjük mondjuk az én első pálinka utáni kidolgozatlan ötletemnek.

Mit is szeretnénk legtöbben? Azt hogy legyen végre talpraállítva Magyarország. Személy szerint én azt sem bánnám, ha maga az ördög tenné meg, ha tényleg tenne az országért és nem a saját maga érdekét nézné. Tehát most arra kérném minden náci, kommunista, cigány, buzi, zsidó, liberális, hajléktalan, fradista, újpesti, vagy egész egyszerűen átlagos honpolgár olvasómat, hogy a fentiek alapján gondolja át miket ír vagy mondd a jelenlegi politikai vezetésről és ha már az ingyen pálinka nem lesz, azért próbáljon legalább egy kicsit politikailag üres fejjel csak és kizárólag arra koncentrálni, hogy mindannyiunk érdeke rendbe tenni a hazát, ahhoz, hogy az egyének sorsa rendeződni tudjon.

 

És végül egy megjegyzés. Szívesen várom bárki kommentjét, akár egyetért velem, akár nem. Viszont abban az esetben, ha ezt a véleményét nem tudja kulturáltan megfogalmazni, akkor moderálni fogom a hozzászólását.

A bejegyzés trackback címe:

https://vajacska.blog.hu/api/trackback/id/tr153523205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása