Valakinek meg kéne állítani végre a mi szeretett I. Viktor királyunkat és szabadcsapatát.

 

Igen, sikerült megint egy csodálatos törvénymódosítást hozni. Beharangozták, hogy ez igen, és itt most már rend lesz. Nem lesznek fegyveres, vagy fegyver nélküli szabadcsapatok, megszűntetnek mindenféle fasiszta, rasszista, kirekesztő, jobboldali (ad absurdum szélsőjobb) kezdeményezést és majd a hivatalos szervek teszik a dolgukat.

Két problémakört fedezek fel. Az egyik, hogy a hivatalos szervek nem teszik a dolgukat, a másik, hogy ezután nem hagyják az embereket, hogy megelőző intézkedéseket tegyenek a saját biztonságuk érdekében.

A polgárőr szervezetek ugyanis leginkább bűnmegelőző tevékenységet folytatnak. Ja, hogy közben esetleg félelmet keltenek bizonyos emberekben! Ennek nagyon egyszerű magyarázata van. A szervezetlen csoportoknak nincs önkontrolljuk, mivel nem vonhatóak kollektíven felelősségre és a csoport álarca mögé bújhat a személy. Ezt a kontrollt kell a polgárőrök, vagy a rendőrök jelenlétével biztosítani. Félelmet pedig abban lehet kelteni, akinek van félnivalója. (legyenek szívesek most nem a Gestapora gondolni és velük elkezdeni foglalkozni) Amennyiben bárki kimegy egy tömeggyűlésre, ott is azt látja, hogy a biztonsági őrök, vagy rendőrök, nem kojak nyalókát osztogatnak széles mosollyal a szájukon, hanem az erő oldalát mutatják csupán a jelenlétükkel. És ez így van rendben, ugyanis egyszerű pszichológiai elvek alapján, amennyiben azok az emberek, akikben megvan az agresszió, de nem akarják ezt mindenképp felszínre hozni, azoknak a kontrollja az erőszakszervezetek kezében van. A rendőrség másik feladata pedig az, hogy a csak a „balhé” kedvéért odagyűlő embereket kiemeljék a tömegből. Meg kell nézni, az elmúlt években akkor torkollt erőszakba egy tömeggyűlés, amikor nem volt megfelelő a rendőri, vagy civil biztosítás. Természetesen nagyon vékony az a jég, amelyen táncolni kell ezeknek az embereknek. Túlkapások is vezethetnek oda, hogy elszabadul a pokol.

És most egy kicsit vissza az eredeti törvénymódosításhoz. Nem emlékszem olyan esetre, amikor ténylegesen bántalmaztak volna bárkit a polgárőrök, akár Gyöngyöspatán, akár Hajdúhadházon. Mint mondtam, az ott élő cigányságot szervezetlen csoportnak kell tekinteni, tehát teljesen megfelelő az a mód, ahogy a rendet fenntartották ezeken a településeken. Az elmúlt években sajnos megszokottá váltak a rablások, lopások, a testi erőszak, emberek megfenyegetése, ellehetetlenítése. A rendőrség semmit nem tett annak érdekében, hogy az ott élő embereknek a komfortérzete javuljon. Nem volt több rendőr, nem volt gyakoribb járőrözés, nem voltak felderített ügyek, vagy ha voltak nem volt elrettentő ítélet. Az, hogy ez miért volt így, nem az én, és szerintem nem is az ott élő emberek dolga eldönteni. Azok, akik elszenvedték ezeket az eseményeket, egyet tudtak tenni törvényesen: feljelentést tettek! Ezt az elmúlt 15 évben rendszeresen meg is tették, nem fogtak kaszát, kapát és kergették ki a cigányokat a faluból, ami szerintem, ha jogilag nem is, erkölcsileg mindenképp a megfelelő intézkedés lett volna részükről. Nem, tűrték, hogy a kisebbség tönkretegye a mindennapi életüket. Nem vetettek, nem tartottak állatokat, nem szüreteltek, mert tudták, hogy nincs értelme a munkájuknak, mert mire beérne a gyümölcs, már nem lesz ott. Ekkor érkezett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, akik csak és kizárólag – a rendőrséggel előzetesen egyeztetve – járőröztek a településen. És láss csodát, rend lett! Ekkor, persze még véletlenül sem azért, mert nem tudtak tovább lopni, rabolni, elkezdtek félni a cigányok. A gyerekeik az ágyba pisiltek, az asszonyok féltek kimenni a boltba, a férjeik nem tudtak elmenni dolgozni, vagy a kocsmába, vagy lopni. Persze mindez azután történt csak, miután a kedves LMP folytatva elődje útját, felvilágosította őket, hogy nekik vannak jogaik is. Arról persze nem szóltak, hogy a jog mellett nagyon szorosan helyezkedik el egy másik fogalom, az pedig a kötelesség. Tehát az LMP a nyugati, magyarellenes (bocsánat nemroma ellenes) média barátok segítségével felszították a tüzet amitől a mi hőnszeretett „királyunk” berezelt és kiadta Pintér Sándor koronahercegnek a parancsot, itt rendet kell tenni. Miután a herceg úr rájött, hogy alvilági szervezetet ugyan tud irányítani, de a rendőrséget nem és a bíróság fölött sincs hatalma, nekiállt, létrehozatni egy törvénymódosítást, ami alapján a bíróságok is úgy táncolnak, ahogy ő fütyürészik.

És akkor elértünk a tegnapi naphoz, amikor is kiderült, hogy a társadalom teljes mellszélességgel áll mögöttük, és így megszavazták. Azért érdekelne, hogy a barátaik, az I., az V. és a XII. kerületek lakóin kívül kit kérdeztek meg erről. Mert nekem személy szerint nincs olyan a több ezer vidéki ismerősöm között, aki teljes mértékben elítéli a polgárőr szervezeteket.

Természetesen azzal én is egyetértek, hogy nagyon szigorú ellenőrzés és felügyelet alatt lehessen működtetni a civil rendvédelmi szervezeteket, de lehessen. Amíg a rendőrség képtelen tenni a feladatát, addig engedjük meg, hogy tegye más. Komoly fogadásokat merek tenni arra, hogy amennyiben rend lesz az egész országban ezek az emberek nem fognak járőrözni csupán jókedvükből, az otthonuktól esetleg 100 km-re, hanem inkább otthon lesznek a családjukkal, vagy a barátaikkal.

Hozzátenném még azt, hogy a gyöngyöspatai cigányságot bűnözőként kell kezelni a magyar jog szerint. A bűnpártolás ugyanis egy jogi kategória és az ő viselkedésük teljes mértékben kimeríti ezt. Van-e bárki aki elhiszi, hogy ha tényleg csak egy tucat bűnöző él közöttük, akkor ők nem tudják, hogy ki az. Nem esznek a lopott csirkéből, disznóból, nem isznak a lopott borból és nem fűtenek a lopott fával. És ez, ebben az esetben, teljesen független attól, hogy miért lopnak. Ha a kormány ennyire be akarja tartatni a törvényt akkor kezdjék az elején.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vajacska.blog.hu/api/trackback/id/tr172876736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása